Besparing met thuisaccu

Thuisaccu's zijn momenteel nog relatief duur in aanschaf. Dit wordt in toekomst allemaal anders. Maar wat houdt een besparing met een thuisaccu nou precies in?

Salderingsregeling

Op dit moment kennen we in Nederland nog de salderingsregeling. Dit betekent dat uw teruglevering verrekend mag worden met het verbruik op momenten dat uw zonnepanelen niets of te weinig opbrengen. Het betekent eveneens dat er weinig financiële stimulans is om een thuisaccu aan te schaffen.

Mocht de salderingsregeling worden afgeschaft dan ziet het financiële plaatje er volledig anders uit en levert de thuisaccu ineens een financieel interessant rendement.

Salderingssysteem

Besparing met thuisaccu en teruglevering

Wat veel mensen niet weten is dat maar liefst 60% van de opgewekte zonnestroom wordt teruggeleverd aan het stroomnet. Slechts 40% wordt direct voor eigen gebruik aangewend. Mocht het straks zo zijn dat het tarief van levering hoger is dan het tarief van teruglevering, dan zullen er zeer interessante besparings mogelijkheden ontstaan. 

Stel, er is een verschil van € 0,15 tussen levering en teruglevering. Wat kun je dan jaarlijks besparen met een thuisaccu?

We gaan even uit van een gemiddeld huishouden dat 3.500 kWh verbruikt en zelf opwekt. 60% van deze 3.500 kWh wordt teruggeleverd om op een later tijdstip weer gebruikt te worden. Maar dit betekent dat bij het wegvallen van de salderingsregeling 315 euro meer betaald dient te worden aan de energieleverancier. Met een thuisaccu kun je dit voorkomen. Door dus te investeren in een thuisaccu kun je, afhankelijk van je exacte verbruik, flink besparen op je energierekening!

 

Vergelijk concurrerende offertes