Laadpaal met thuisaccu

Een elektrische auto kan worden opgeladen via een laadpaal. Stroom die door de laadpaal gaat kan van verschillende bronnen afkomen. Zo kunnen er bijvoorbeeld zonnepanelen gebruikt worden. Zonnepanelen wekken namelijk stroom op en kan er voor zorgen dat een elektrische auto via een laadpaal opgeladen wordt. Zo staan de brandstofkosten van de auto voorlopig 'vast' en wordt dit niet meer bepaald door de energieleverancier.

Laadpaal met thuisaccu

Laadpalen bij uw eigen woning zijn zeer handig en makkelijk om snel een elektrische auto op te laden. De volgende stap is dan ook om een laadpaal te nemen in combinatie met zonnepanelen. Energie prijzen worden bijna elk jaar gewijzigd. Maar doormiddel van zonnepanelen kunnen de kosten van de laadpaal en elektrische auto sneller terugverdiend worden.

Als er dan echt het maximale uitgehaald moet worden, kan er naast zonnepanelen ook een thuisaccu aangeschaft worden. Want wanneer de zon niet schijnt leveren zonnepanelen niks op. Dit is vooral het geval in de donkere dagen van de winter. Maar met de thuisaccu kan de energie van de zonnige dagen opgespaard worden. Wanneer het dan donker is kan deze energievoorraad gebruikt worden om de elektrische auto op te laden.

Laadpaal met een thuisaccu

Kort samengevat

Het is voordeliger om je elektrische auto te laten opladen vanuit zonnepanelen stroom. Maar met de huidige capaciteit van de elektrische auto's is er over het algemeen te weinig zonnestroom beschikbaar van het dak van een woning. Daarom moet er worden gekeken naar de verhouding kostprijs van hoog tarief en laag tarief elektriciteit die via het net wordt geleverd. Dit voordeel kan worden meegenomen in de berekening. Uiteindelijk kan je elektrische auto ook fungeren als thuisaccu. De vraag is alleen of je dan de volgende ochtend naar je werkt kunt... ;-)

Vergelijk concurrerende offertes