Prijs thuisaccu

Prijs thuisaccu, welke aspecten spelen hierbij een belangrijke rol?

Thuisaccu’s worden steeds populairder waardoor ook de prijs de afgelopen jaren is gezakt. Weliswaar worden thuisaccu’s in Nederland nog weinig verkocht, in het buitenland worden thuisaccu’s bijna standaard bij een zonnepaneleninstallatie verkocht. Dit heeft te maken met het feit dat men in het buitenland vaak geen salderingsregeling kent. Daar krijgt men nauwelijks geld terug voor teruggeleverde zonnestroom. Het opslaan van zonnestroom is daardoor financieel zeer interessant. In Nederland gaat zich dit de komende jaren verder ontwikkelen.

Ontwikkeling thuisaccu systeem met zonnepanelen

Type en merk bepaalt prijs van thuisaccu

De prijs van een thuisaccu’s start vanaf circa 3.000 euro. Deze hebben dan een kleine capaciteit en zijn geschikt voor een klein huishouden. Wenst men meer capaciteit dan gaat de prijs van de thuisaccu uiteraard omhoog. Daarnaast zijn er nog meer eigenschappen die de prijs van de thuisaccu bepalen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om:

  • Aantal laad- en ontlaadcycli (levensduur van de batterij)
  • Het rendement van de thuisaccu
  • Wel of geen geïntegreerde omvormer

Inmiddels zijn er al verschillende merken thuisaccu’s. Opvallend is dat ook automerken zich in deze markt bevinden (bijvoorbeeld Tesla, BMW, Mercedes-Benz), naast de bekende elektronicamerken als LG, Samsung en Panasonic. Op de volgende pagina kun je thuisaccu's vergelijken.

Prijs thuisaccu (onafhankelijk worden?)

In Nederland zijn er gebruikers van zonnepanelen die graag onafhankelijk willen worden van het elektriciteitsnet. In dat geval kan een thuisaccu veel betekenen. Indien je voldoende zonnepanelen hebt is het mogelijk om met een thuisaccu voor 60% onafhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Volledige onafhankelijkheid is voorlopig nog niet haalbaar omdat de zonnepanelen in de wintermaanden te weinig opwekken en het verbruik ook nog eens hoger ligt.

Vergelijk concurrerende offertes