Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Thuisaccu capaciteit

De thuisaccu capaciteit is een enorm belangrijk onderdeel om te bekijken voordat je een thuisaccu gaat aanschaffen. Maar hoeveel capaciteit heeft de thuisaccu nodig om gedurende een jaar een huishouden zo min mogelijk afhankelijk te maken van het stroomnet?

Er is een stelregel dat bij een jaarlijks verbruik van 1000 kWh er een capaciteit van 2kWh voor de thuisaccu nodig is om voor 75% onafhankelijk te worden van het stroomnet, mits het verbruik volledig gedekt wordt met zonnepanelen. Let op! Dit zijn gemiddelde indicaties. Jouw huishouden is daarin uniek en kan dus afwijken.

 

Klein huishouden

Verbruik (kWh): 2000
Aantal zonnepanelen: 10
Capaciteit thuisaccu (kWh): 4

 

Gemiddeld huishouden

Verbruik (kWh): 3500
Aantal zonnepanelen: 15
Capaciteit thuisaccu (kWh): 7

 

Groot huishouden

Verbruik (kWh): 5000
Aantal zonnepanelen: 25
Capaciteit thuisaccu (kWh): 10

TIP: een installateur weet met welke factoren hij rekening moet houden om de meest geschikte capaciteit van je thuisaccu te achterhalen. Dankzij hem beschik je gegarandeerd over een correct gedimensioneerde thuisaccu van de hoogste kwaliteit. Neem contact op met een installateur actief in je regio.

 

capaciteit thuisaccu

 

Thuisaccu capaciteit verdubbelen

Het verdubbelen van de thuisaccu capaciteit zal nauwelijks verschil maken op het percentage dat een huishouden onafhankelijk zal worden van het stroomnet. Want als de dagen korter worden zijn de zonnepanelen niet meer in staat om de thuisaccu op te laden. Het heeft dus niet zoveel zin om een veel grotere thuisaccu aan te schaffen dan de genoemde stelregel.

 

Thuisbatterij installeren? Vertrouw op een ervaren installateur!

Heb je interesse in het plaatsen van een thuisaccu? En wil je weten hoeveel kWh jouw batterij nodig heeft? Neem dan contact op met een ervaren installateur. Hij weet alles over thuisbatterijen en bepaalt op basis van jouw huishouden welk type accu je het best kan aanschaffen.

Installateurs vergelijken? Neem contact op met verschillende experts actief in je regio en ontvang binnen 2 à 3 werkdagen offertes op maat. Start hier je aanvraag.

 

 

 

Vrijblijvend thuisaccu offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je thuisaccu. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend offertes en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs