Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Thuisaccu 40 kWh

Ben je van plan om een thuisaccu met een opslagcapaciteit van 40 kWh aan te schaffen? Een batterij met zo’n grote opslag kan zeker interessant zijn, maar voor een normale woning moet je geen te grote opslagcapaciteit kiezen. Voor wie is een thuisaccu van 40 kilowattuur wel goed? En op welke belangrijke punten moet je letten? Je leest het allemaal in dit artikel.

Ga snel naar:
Merken thuisaccu 40 kWh
Kosten thuisaccu 40 kWh
Belangrijke aandachtspunten
Mogelijke alternatieven
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wanneer is een thuisaccu van 40 kWh een goede keuze?

Een thuisaccu is een echte aanwinst. Je kan aanzienlijk besparen op je energierekening door je opgewekte energie op te slaan. Zeker als je een digitale meter hebt. Een gemiddeld huishouden zal niet genoeg stroom opwekken, waardoor je niet zo groot moet gaan. Wanneer is een thuisaccu met zo’n grote opslagcapaciteit dan wel voordelig?

 • Voor bedrijven: 40 kWh is meer dan genoeg opslagcapaciteit voor gebouwen met laadpunten voor elektrische wagens, restaurants en andere grootverbruikers. Met een grote thuisaccu moet je voldoende stroomverbruik en -productie hebben om ze optimaal te benutten.
 • Voor grote zonnepanelen-installaties: heb je een installatie die een vermogen heeft van meer dan 26 kWp of zelfs 40 kWp ? Dan is een thuisbatterij van 40 kWh zeker rendabel. Voor elke kWp aan zonnepanelen-vermogen heb je ongeveer 1,5 kWh aan opslagcapaciteit nodig.

Wil je een thuisaccu met 40 kWh aan opslagcapaciteit kopen? Een erkende installateur helpt je graag verder om het beste vermogen voor jouw gebouw te berekenen. Zo ben je in combinatie met je zonnepanelen veel onafhankelijker van het elektriciteitsnet. Vergelijk hier meerdere offertes.

thuisaccu 40kWh

 

Merken thuisaccu 40 kWh

Door de stijgende populariteit komen alsmaar meer merken met een thuisaccu op de markt. De technologie verbetert snel en je kan voor verschillende uitvoeringen kiezen. Om tot een grote opslagcapaciteit te komen, kies je momenteel het best voor een uitbreidbaar, modulair systeem:

 

1. Tesla Powerwall

De Tesla Powerwall is een thuisbatterij met een capaciteit van 13,5 kWh. Met het modulair systeem kan je maximaal uitbreiden met 10 Powerwalls. 4 units geven je dus ruim genoeg opslagcapaciteit. Je kan de installatie zelfs buiten plaatsen, want de Powerwall is waterbestendig.

 

2. BlauHoff

Een van de meest budgetvriendelijke thuisbatterijen is die van het merk Blauhoff. Ook dit zijn lithium-ion accu’s die je modulair kan uitbreiden. Met enkele units breid je makkelijk uit naar 40 kWh capaciteit. De accu’s zijn compact, hebben een lange levensduur en je geniet van 10 jaar garantie.

 

3. Sessy

Het Nederlandse bedrijf Sessy biedt een alles-in-één opslagsysteem aan. Met een thuisbatterij van 15 kWh kan je al met 3 units mooi boven de gewenste capaciteit van 40 kWh zitten. De installatie is te combineren met elke omvormer én het merk wil graag uitpakken met grotere batterijen in de toekomst.

 

Welk merk kies ik het best?

Een beslissing maken is vaak moeilijk. Het juiste merk voor jouw situatie hangt af van je budget, de voorziene ruimte en persoonlijke wensen. Elk merk heeft zijn eigen voordelen en uitstraling. Een expert helpt je graag bij het maken van jouw keuze.

Wil je gericht en duidelijk advies? Een specialist zet alle kenmerken op een rijtje en geeft je een duidelijk antwoord op al je vragen. Vraag raad via onze offertedienst.

 

 

Kosten thuisaccu 40 kWh

De gemiddelde kostprijs voor een thuisaccu van 40 kWh ligt tussen € 30.000 en 40.000 (excl. btw & incl. plaatsing en omvormer). Hoeveel je thuisaccu exact kost, hangt vooral samen met het vermogen. Maar ook het merk, de installatiekosten en extra opties kunnen de kosten verhogen.  Een klein overzicht van richtprijzen per opslagcapaciteit:

 

Opslagcapaciteit thuisaccuGemiddelde prijs (excl. btw, incl. omvormer en plaatsing)
Thuisaccu 10 kWh€ 8.000 - 10.000
Thuisaccu 15 kWh€ 9.000 - 12.000
Thuisaccu 20 kWh€ 12.000 - 16.000
Thuisaccu 40 kWh€ 30.000 - 40.000

 

BELANGRIJK: uiteraard zijn dit slechts de richtprijzen en kan het totale prijskaartje nog verschillen. Voor een concreet prijsvoorstel kan je meerdere offertes aanvragen via onze gratis offertedienst.

 

thuisaccu Tesla

 

Belangrijke aandachtspunten

Een thuisaccu van 40 kWh koop je niet zomaar. Om een goede thuisbatterij uit te kiezen, zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten. Op basis van deze punten kan je doordacht een accu uitzoeken:

 

 • Type accu: er zijn verschillende batterijen op de markt. Er bestaan lithium-ion-, loodzuur-, en zoutwaterbatterijen. De meeste accu’s van 40 kWh zijn van het type lithium-ion want die technologie is betrouwbaar en efficiënt. Bovendien zijn lithium-ion accu’s lichter en laden ze vrij snel op.
 • Aantal laadcycli: het totaal aantal laadcycli bepaalt meestal de levensduur van de thuisaccu. Doorgaans hebben accu’s van 10 kWh 4.000 tot 8.000 laadcycli. Ook het ontladingspercentage heeft een invloed op de levensduur van je thuisaccu. Hoe dieper een batterij kan ontladen, hoe langer die meegaat.
 • Afmetingen: hoe meer vermogen je kiest, des te meer ruimte je zal nodig hebben. Je hebt meer batterijcellen in de accu, waardoor het gewicht en de afmetingen toenemen. De precieze afmetingen verschillen van merk tot merk.
 • Garantie: thuisaccu’s hebben een gemiddelde levensduur van 10 à 20 jaar. Daarom bieden de meeste fabrikanten dan ook een garantieperiode aan van 10 jaar. Je moet ook weten dat sommige fabrikanten garantie bieden tot een bepaald aantal laadcycli in plaats van tot een bepaalde periode.

 

Vergelijken loont!

Je kiest de beste thuisaccu door verschillende merken met elkaar te vergelijken. Ga alle punten af en bekijk welk product het meest aantrekkelijk is. Twijfel je nog meer?

Vraag raad bij een gespecialiseerd bedrijf! Start je aanvraag hier.

 

Mogelijke alternatieven

Heb je interesse in een thuisaccu met minder of net meer opslagcapaciteit? Een opslagsysteem kies je het best aan de hand van je stroomverbruik en het totale piekvermogen van je zonnepanelen-installatie. Ligt je elektriciteitsverbruik en het vermogen van je zonnepanelen lager of hoger? Dan zijn deze alternatieven misschien wel iets voor jou.

 

 • 10 kWh thuisaccu: een batterij met voldoende vermogen voor een groter gezin. Huishoudens met een warmtepomp of mensen met een kleine handelszaak benutten ten volle hun opgewekte stroom met deze thuisbatterij van 10 kWh.
 • 20 kWh thuisaccu: deze opslagcapaciteit kan voor kleine bedrijven al voldoende zijn. Het is de meest aanbevolen keuze in combinatie met een zonnepanelen-installatie met een vermogen van zo’n 13 à 20 kWp.
 • 100 kWh thuisaccu: een batterij met een hoger vermogen is dan weer interessant voor grote, industriële bedrijven. Je hebt al een grote zonnepanelen-installatie nodig om de thuisaccu volledig te benutten. De prijs voor zo’n groot opslagsysteem kan stijgen tot € 80.000.

 

Kies ik voor een 40 kWh thuisaccu? Je bent vaak niet zeker hoeveel stroom je in de toekomst zal verbruiken of welk piekvermogen je zal creëren. Maar je wil zeker en vast investeren om op lange termijn energiekosten te besparen. Samen met een erkende installateur bekijk je de mogelijkheden en kies je de juiste thuisaccu. Start nu je zoektocht en vul het onderstaande offerteformulier in:

 

 

 

Vrijblijvend thuisaccu offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je thuisaccu. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend offertes en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs