Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Thuisaccu 100 kWh

Heb jij zonnepanelen? Dan is een thuisaccu zeker interessant voor jou. Zo’n batterij slaat overtollige groene stroom op, zodat je die later kan gebruiken. De capaciteit van een thuisaccu gaat van 3 kWh tot wel 100 kWh en meer. Maar heb je wel een thuisaccu van 100 kWh nodig? En hoe bereken je dan welke capaciteit je wel nodig hebt? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Thuisaccu 100 kWh prijs
Hoe accu-capaciteit berekenen?
Voordelen erkende installateur
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Heb ik een thuisaccu van 100 kWh nodig?

Nee, allicht niet. Enkel grote, industriële bedrijven hebben baat bij een accu van 100 kWh. Voor gezinnen, kleine bedrijven en horecazaken is een dergelijke capaciteit dus veel te groot. Gemiddeld volstaat per kWp aan zonnepanelenvermogen 1 kWh aan batterijcapaciteit. Om een thuisaccu van 100 kWh ten volle te benutten heb je dus al een zonnepanelen-installatie van 100.000 Wattpiek nodig.

Is een thuisaccu van 100 kWh kopen voor jou interessant? Een erkende installateur geeft je graag advies over de meest aangewezen accu-capaciteit voor jouw situatie. Start je gratis aanvraag hier!

thuisaccu 100kWh

 

Mogelijke uitvoeringen

Er zijn een aantal factoren die meespelen wanneer je een thuisaccu van 100 kWh wil aankopen. We zetten ze even voor jou op een rijtje:

 

1. Type

Voor een thuisaccu bestaan er verschillende types. Voor een capaciteit van 100 kWh zal een lithium-ion thuisaccu het meest voorkomende type zijn. Lithium-ion thuisbatterijen zijn efficiënt, laden snel op en gaan lang mee. Koop je een lithium-ion thuisaccu van een betrouwbaar merk? Dan kunnen ze een levensduur halen van wel 20 jaar of langer.

 

2. Laadcycli

Hoe meer laadcycli een thuisaccu heeft, hoe langer de levensduur. Bij kwalitatieve batterijen mag je rekenen op zo’n 6.000 à 10.000 laadcycli. Een goedkopere batterij met een beperkt aantal laadcycli kan dus financieel minder interessant zijn dan een duurdere batterij met een groot aantal laadcycli.

 

3. Garantie

De garantie van een thuisaccu hangt af van het merk dat je kiest. Gemiddeld mag je rekenen op 10 jaar. Maar let goed op wanneer je offertes vergelijkt. Sommige merken bieden ook een garantie op basis van hoeveel laadcycli. Dan kan je garantie al sneller dan 10 jaar vervallen.

 

4. Afmetingen

Een thuisaccu van 100 kWh heeft een grote opslagcapaciteit en is logischerwijs dus ook groter dan varianten met een kleinere opslagcapaciteit. Toch gaat een lithium-ion thuisbatterij efficiënt om met de opslag van stroom en blijft de grootte van de thuisaccu binnen de perken.

 

Vind de juiste thuisaccu met een erkende installateur!

Voor welk type accu kies je het best? Wat zijn de betrouwbare merken? Welke capaciteit heeft jouw thuisaccu nodig? Allemaal vragen die je best aan een erkende installateur stelt. Ontvang hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes van installateurs in jouw buurt!

 

Thuisaccu 100 kWh prijs

Er zijn een aantal factoren die de prijs van een thuisaccu beïnvloeden. De kosten hangen sterk af van het merk, het aantal laadcycli, maar ook van de opslagcapaciteit. Logischerwijs: hoe groter de opslagcapaciteit, hoe hoger de prijs. Een thuisbatterij van 100 kWh is een grote installatie. Gemiddeld kost een thuisaccu € 600 à 800 per kWh aan capaciteit. Voor een batterij van 100 kWh komt dat dus neer op € 60.000 à 80.000 (excl. btw en incl. plaatsing).

LET OP: om de prijs van een thuisaccu te bepalen, maak je best eerst een inschatting van de nodige capaciteit en je eigen verbruik. Een erkende installateur kan je hierbij helpen. Vergelijk gratis en vrijblijvend meerdere offertes van erkende installateurs in jouw buurt. Start je aanvraag hier!

 

thuisaccu 100 kwh

 

Hoe accu-capaciteit berekenen?

Een thuisaccu van 100 kWh heeft een enorme capaciteit. Om het meeste te halen uit je thuisaccu wil je geen overgedimensioneerde batterij en zal je dus meestal een kleinere capaciteit nodig hebben. Maar hoe bereken je je nodige accu-capaciteit? Er zijn 2 factoren waar je rekening mee moet houden:

 

1. Actuele en beoogde stroomverbruik

Om te weten welke capaciteit je thuisaccu nodig heeft, ga je eerst na hoeveel energie je op dit moment verbruikt. Hoe hoog ligt je verbruik tijdens piekmomenten? En hoeveel verbruik je tijdens de daluren? Daarnaast blik je best ook eens vooruit. Denk je erover na om een laadpaal voor een elektrische auto aan te schaffen? Combineer dan je laadpaal met een thuisaccu dat een grotere capaciteit heeft.

 

2. Totale vermogen van je zonnepanelen-installatie

Naast je huidige stroomverbruik is ook het totale vermogen van je zonnepanelen belangrijk voor de capaciteit van je thuisaccu. Die moeten namelijk in verhouding zijn. Als je kiest voor een batterij met een te klein vermogen, dan kan je onvoldoende stroom thuis opslaan. De resterende overtollige stroom gaat terug naar het net en ben je dus kwijt. Heeft je accu een te groot vermogen? Dan is je batterij overgedimensioneerd en produceer je dus te weinig stroom voor de grootte van je thuisaccu.

 

Laat de accu-capaciteit berekenen door een erkende installateur!

Hulp nodig bij het bepalen van je accu-capaciteit? Laat je dan bijstaan door een erkend installateur. Die analyseert je energieverbruik en kiest dan de thuis-accu die geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Wil je graag verschillende erkende installateurs vergelijken? Ontvang hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes.

 

Voordelen erkende installateur

Een erkende vakman inschakelen is de beste garantie op een goed uitgevoerde klus. Zelf een thuisaccu installeren kan namelijk enkel als je veel kennis hebt van elektrotechniek. Heb je ook nieuwe bedrading nodig? Dan is het verplicht om een elektricien te contacteren. Daarnaast heeft een erkende installateur nog tal van voordelen:

  • Advies op maat: wil je een thuisbatterij kopen, maar weet je niet welk merk en type je het beste kiest of hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt? Een vakman geeft je advies gericht op jouw specifieke situatie.
  • Correcte plaatsing: met een erkende vakman ben je zeker van een snelle en correcte plaatsing. Op die manier weet je dat je thuisaccu optimaal werkt en ben je zelf geen tijd kwijt aan de installatie.
  • Kwaliteitsvolle accu’s: erkende installateurs werken alleen met kwaliteitsvolle merken. Zo ben je zeker van een lange levensduur en optimaal rendement van je thuisaccu.
  • Persoonlijk aanspreekpunt: heb je vragen over je thuisbatterij? Een vakman zal graag naar je luisteren en je een antwoord bieden.

 

TIP: ontvang gratis advies van een erkende installateur!

Nog nood aan advies op maat? Dan contacteer je best een erkende vakman bij jou in de buurt. Dat is de beste garantie op kwaliteitsvol advies. Start hieronder je gratis aanvraag voor meerdere thuisaccu offertes:

 

 

Vrijblijvend thuisaccu offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je thuisaccu. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend offertes en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs