Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Thuisaccu 1000 kWh

Laat je een thuisaccu plaatsen? Dan heb je natuurlijk een model met genoeg opslagcapaciteit nodig. Wat nu precies genoeg is, hangt af van je stroomverbruik én de hoeveelheid zonne-energie die je met jouw zonnepanelen opwekt. Hoe bereken je de optimale opslagcapaciteit? En zijn er scenario’s waarbij een thuisaccu van 1000 kWh nodig is? Ontdek het hier!

Ga snel naar:
Hoe accu-capaciteit berekenen?
Thuisaccu 1000 kWh: prijs
Waarom thuisbatterij installateur inschakelen?
Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

 

 

Heb je een thuisaccu van 1000 kWh nodig?

De benodigde opslagcapaciteit voor je thuisaccu is grotendeels afhankelijk van hoeveel je zonnepanelen opwekken. Gemiddeld heb je voor elke kWp aan opgewekte energie zo’n 1 à 1,5 kWh aan batterij-opslag nodig. Daarom zal de capaciteit voor woningen dus niet vaak boven 10 kWh uitkomen.

Een accu van 1000 kWh is logischerwijs dus eerder geschikt voor grote bedrijven met een hoog energieverbruik en veel panelen. Denk aan zonneparken, enorme distributiecentra die hun daken vol hebben liggen met zonnepanelen, … Maar er zijn bv. ook modulaire toepassingen voor in de bouw. In deze context dienen zulke zware accu’s vooral als een groen alternatief voor dieselgeneratoren.

Wil je precies weten hoeveel opslag jij nodig hebt? Een erkend installatiebedrijf helpt je graag verder. Vergelijk vrijblijvend voorstellen van meerdere experts in je buurt via onze offerteservice.

thuisaccu 1000 kwh

 

Hoe accu-capaciteit berekenen?

Een thuisaccu van 1000 kWh is voor woningeigenaren veel te veel, en zelfs ook voor de meeste bedrijven. Het is vooral toepasbaar voor bouwbedrijven, grote distributiecentra, zonneparken, muziekfestivals, … Maar hoeveel opslagcapaciteit zou dan wél gepast zijn voor jouw woning? Dit is o.a. afhankelijk van je jaarlijkse elektriciteitsverbruik en je zonnepanelen installatie. Een aantal gangbare scenario’s op een rij:

 

SCENARIO 1: klein appartement (jaarlijks verbruik van 2.000 kWh)

Bij een appartement hoort een relatief laag stroomverbruik, maar het is de vraag of je ergens zonnepanelen kwijt kan. Is je appartement bv. onderdeel van een groter complex, dan is die kans klein. Heb je daarentegen een bovenwoning en kan je wel zonnepanelen op je dak laten leggen? Dan heb je voor een jaarlijks verbruik van 2.000 kWh een zonnepanelen installatie van zo’n 3.000 Wp nodig en dus een thuisaccu van 3 à 5 kWh.

Richtprijs: € 3.000 – 5.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Geniet van gericht advies en prijzen op maat!

 

SCENARIO 2: rijtjeswoning (jaarlijks verbruik van 3.500 kWh)

Rijtjeshuizen zijn doorgaans groter, hebben een hoger verbruik en hebben meer ruimte voor grotere zonnepanelen-installaties. Om genoeg zonnestroom te kunnen opslaan, heb je dus ook een grotere thuisbatterij nodig. Bij een verbruik van 3.500 kWh past 4.000 Wp aan zonnepanelen vermogen en een thuisaccu opslag van zo’n 4 à 6 kWh.

Richtprijs: € 4.000 – 6.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Geniet van gericht advies en prijzen op maat!

 

SCENARIO 3: vrijstaande woning (jaarlijks verbruik van 4.000 kWh)

Vrijstaande woningen zijn vaak nog groter en vergen daarom meer stroom, vooral als je niet meer met gas verwarmt. Met zo’n woning heb je namelijk geen directe buren die de zijkanten van je huis warm houden. En dit merk je dan aan je verbruik. Gemiddeld ligt het jaarlijkse stroomverbruik van een vrijstaande woning rond 4.000 kWh, of nog hoger als je elektrisch verwarmt. Hier hoort dan een panelen installatie bij van zo’n 5.000 Wp en een thuisaccu capaciteit van 5 à 8 kWh.

Richtprijs: € 5.000 – 8.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Geniet van gericht advies en prijzen op maat!

 

TIP: laat de opslagcapaciteit berekenen door een specialist!

Voor alle duidelijkheid: je woonsituatie is slechts een indicatie van je benodigde thuisbatterij capaciteit. Zo kan je in een rijtjeswoning alsnog een beperkter verbruik hebben, dat normaliter bij een klein appartement zou passen. Elk huishouden is anders en geen enkele thuisaccu kan je helemaal hetzelfde afstellen.

Zeker zijn van een thuisaccu capaciteit die bij jouw situatie past? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze offerteservice. Zo geniet je van gericht advies en prijzen op maat van erkende installateurs in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

Thuisaccu 1000 kWh: prijs

Gemiddeld kan je uitgaan van een kostprijs van € 1.000 per kWh aan opslagcapaciteit. Een thuisaccu van 1000 kWh kost daarom ongeveer € 750.000 à 1.000.000. Een astronomisch hoog bedrag dus, wat het alleen een rendabele investering maakt voor grote bedrijven en/of organisaties met een hoog verbruik.

Welke prijs kan je als woningeigenaar verwachten voor een normale thuisaccu? Deze varieert aan de hand van de vereiste capaciteit. Een kort overzicht van de richtprijzen:

Gemiddeld jaarlijks stroomverbruikVermogen zonnepanelen installatieCapaciteit thuisaccuGemiddelde prijs thuisaccu (excl. btw en incl. plaatsing)
2.000 kWh3 kWp3 à 5 kWh€ 3.000 à 5.000
3.500 kWh4 kWp4 à 6 kWh€ 4.000 à 6.000
4.000 kWh5 kWp5 à 8 kWh€ 5.000 à 8.000
5.000 kWh6 kWp6 à 9 kWh€ 6.000 à 9.000
6.000 kWh7 kWp7 à 11 kWh€ 7.000 à 11.000

LET OP: de uiteindelijke prijs kan nog variëren. Zo is deze niet alleen afhankelijk van de benodigde capaciteit, maar verschilt er vaak nog het een en ander van installateur tot installateur. Wil je dus helemaal zeker zijn van een correcte prijs en een perfect afgestelde installatie? Dan vergelijk je het best meerdere voorstellen. Ontvang meerdere offertes van erkende installatiebedrijven.

 

Waarom thuisbatterij installateur inschakelen?

Wil je een thuisaccu met een opslagcapaciteit die minutieus is afgestemd op jouw situatie? Dan laat je de plaatsing best over aan een erkende installateur. Zo kan je gegarandeerd rekenen op:

 

  • Advies op maat: hoeveel opslagcapaciteit heb je nodig en wek je voldoende op met je huidige zonnepanelen-installatie? Waar plaats je de accu best en uit welke merken kan je kiezen? Een erkende installateur heeft een antwoord op al je prangende vragen.
  • Correcte plaatsing: een erkend installatiebedrijf heeft alle nodige kennis en ervaring om jouw thuisaccu snel én correct te plaatsen. Zo’n accu is én blijft een behoorlijke investering en dus is het verstandig om zo min mogelijk risico te nemen op dit vlak.
  • Kwalitatief materiaal: vakmensen werken alleen met kwalitatief materiaal en specialistisch gereedschap. Zo geniet je van een lange levensduur, een goede werking, … van jouw nieuwe thuisaccu!
  • Contact bij storingen: ook al is je thuisaccu goed geplaatst, toch blijft er een kleine kans op storingen aanwezig. Het is nu eenmaal een complex elektronisch apparaat. Liet je de installatie echter over aan een expert? Dan helpt die je zeker uit de brand als er onverhoopt iets mis gaat!

 

Vergelijk offertes voor gericht advies en prijzen op maat!

Heb je interesse gekregen in een thuisbatterij en wil je nog wat meer weten over de mogelijkheden voor jouw huishouden? Vergelijk dan enkele experts via onze gratis offerteservice! Zo geniet je van professioneel advies én prijzen op maat van jouw project. Het enige wat je moet doen, is het onderstaande offerteformulier invullen:

 

 

 

Vrijblijvend thuisaccu offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je thuisaccu. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend offertes en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs