Prijs thuisaccu

Thuisaccu’s worden steeds populairder waardoor ook de prijs de afgelopen jaren is afgenomen. Weliswaar worden thuisaccu’s in Nederland nog weinig verkocht, in het buitenland worden thuisaccu’s bijna standaard bij een zonnepaneleninstallatie verkocht. Dit heeft te maken met het feit dat men in het buitenland vaak geen salderingsregeling kent. Daar krijgt men nauwelijks geld terug voor teruggeleverde zonnestroom. Het opslaan van zonnestroom is daardoor financieel zeer interessant. In Nederland gaat zich dit de komende jaren verder ontwikkelen.

 

 

Type en merk bepaalt prijs van thuisaccu

prijs thuisaccu

De prijs van een thuisaccu’s start vanaf circa 3.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing), maar kan oplopen tot wel 10.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing). Deze hebben dan een kleine capaciteit en zijn geschikt voor een klein huishouden. Wenst men meer capaciteit dan gaat de prijs van de thuisaccu uiteraard omhoog. Daarnaast zijn er nog meer eigenschappen die de prijs van de thuisaccu bepalen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om:

  • Aantal laad- en ontlaadcycli (levensduur van de batterij)
  • Het rendement van de thuisaccu
  • Wel of geen geïntegreerde omvormer

Inmiddels zijn er al verschillende merken thuisaccu’s. Opvallend is dat ook automerken zich in deze markt bevinden (bijvoorbeeld Tesla, BMW, Mercedes-Benz), naast de bekende elektronicamerken als LG, Samsung en Panasonic. Op de volgende pagina kun je thuisaccu’s vergelijken.

Thuisbatterij kopen? Laat je in je zoektocht dan bijstaan door een gecertificeerd installateur! Hij zoekt op basis van verschillende factoren (je huishouden, het vermogen van je zonnepanelen installatie, je budget,…) een thuisbatterij die bij je past. Interesse? Kom in contact met professionals actief in je regio.

 

 

Prijs thuisaccu (onafhankelijk worden?)

In Nederland zijn er gebruikers van zonnepanelen die graag onafhankelijk willen worden van het elektriciteitsnet. In dat geval kan een thuisaccu veel betekenen. Indien je voldoende zonnepanelen hebt is het mogelijk om met een thuisaccu voor 60% onafhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Volledige onafhankelijkheid is voorlopig nog niet haalbaar omdat de zonnepanelen in de wintermaanden te weinig opwekken en het verbruik ook nog eens hoger ligt.

 

Offertes vergelijken = besparen op je thuisaccu

Wist je dat je door offertes te vergelijken wel wat kan besparen op je thuisaccu? Leg je diverse prijsvoorstellen naast elkaar, dan heb je niet alleen zicht op de verschillende prijzen, maar ook op de uiteenlopende adviezen, berekeningen, uitvoertermijnen, merken,… Zo maak je uiteindelijk de beste keuze voor jouw woning én jouw beurs!

Offertes vergelijken? Via het onderstaande aanvraagformulier ontvang je binnen 2 à 3 dagen verschillende prijsvoorstellen op maat:

 

 

 

 

 

Vrijblijvend thuisaccu offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je thuisaccu. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend offertes en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs