Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Laadpaal met thuisaccu

Een elektrische auto kan worden opgeladen via een laadpaal. Stroom die door de laadpaal gaat kan van verschillende bronnen afkomen. Zo kunnen er bijvoorbeeld zonnepanelen gebruikt worden. Zonnepanelen wekken namelijk stroom op en kan er voor zorgen dat een elektrische auto via een laadpaal opgeladen wordt. Zo staan de brandstofkosten van de auto voorlopig ‘vast’ en wordt dit niet meer bepaald door de energieleverancier.

 

 

Laadpaal met thuisaccu

Laadpalen bij uw eigen woning zijn zeer handig en makkelijk om snel een elektrische auto op te laden. De volgende stap is dan ook om een laadpaal te nemen in combinatie met zonnepanelen. Energie prijzen worden bijna elk jaar gewijzigd. Maar door middel van zonnepanelen kunnen de kosten van de laadpaal en elektrische auto sneller terugverdiend worden.

Als er dan echt het maximale uitgehaald moet worden, kan je ook een thuisaccu bij je zonnepanelen aanschaffen. Want wanneer de zon niet schijnt leveren zonnepanelen niks op. Dit is vooral het geval in de donkere dagen van de winter. Maar met de thuisaccu kan de energie van de zonnige dagen opgespaard worden. Wanneer het dan donker is kan deze energievoorraad gebruikt worden om de elektrische auto op te laden.

Een thuisaccu aan je laadpaal verbinden? Dat kan! Ontvang professioneel advies van verschillende installateurs actief in je regio via onze gratis offertedienst. Start hier je aanvraag.

 

laadpaal thuisaccu

 

Kort samengevat

Het is voordeliger om je elektrische auto te laten opladen vanuit zonnepanelen stroom. Maar met de huidige capaciteit van de elektrische auto’s is er over het algemeen te weinig zonnestroom beschikbaar van het dak van een woning. Daarom moet er worden gekeken naar de verhouding kostprijs van hoog tarief en laag tarief elektriciteit die via het net wordt geleverd. Dit voordeel kan worden meegenomen in de berekening. Uiteindelijk kan je elektrische auto ook fungeren als thuisaccu. De vraag is alleen of je dan de volgende ochtend naar je werkt kan…

 

Offertes vergelijken = besparen op je thuisaccu!

Thuisbatterijen zijn prijzig. Wil je zeker zijn van een goed gedimensioneerde thuisbatterij met de juiste capaciteit op jouw maat? Dan vraag je best voorstellen aan bij meerdere gecertificeerde installateurs actief in je buurt. Zo kan je gericht verschillende modellen van batterijen vergelijken, maar ook prijzen, werkwijzen, uitvoertermijnen, … Dat is de beste garantie op een doordachte, goed geïnformeerde keuze voor jouw project. Ontvang gratis offertes via het onderstaande aanvraagformulier:

 

 

 

Vrijblijvend thuisaccu offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je thuisaccu. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend offertes en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs