Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Thuisaccu 10 kWh

Een thuisaccu slaat de overtollige elektriciteit van je zonnepanelen op. Hierdoor ben je steeds minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en de schommelende energieprijzen. Er zijn thuisbatterijen met verschillende opslagcapaciteiten op de markt. In dit artikel vind je alles over de prijs, merken en aandachtspunten van een thuisaccu van 10 kWh.

Ga snel naar:
Merken thuisaccu 10 kWh
Thuisaccu 10 kWh prijs
Belangrijke aandachtspunten
Mogelijke alternatieven
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een thuisaccu van 10 kWh?

Heb jij een zonnepanelen installatie van 7 à 10 kWp? Dan is een thuisbatterij van 10 kWh ideaal voor jou. Die opslagcapaciteit is vooral geschikt voor grote gezinnen, mensen met grootverbruikers als elektrische wagens of warmtepompen, mensen met een kleine handelszaak die ten volle hun opgewekte stroom willen benutten… Zo’n thuisaccu brengt heel wat voordelen met zich mee:

 • Minder last van schommelende energieprijzen: door een thuisaccu te installeren, kan je meer zelfvoorzienend zijn in je energie. Op die manier ben je steeds minder afhankelijk van energieleveranciers en dus ook van de schommelende energieprijzen.
 • Meer opslagcapaciteit: een thuisaccu van 10 kWh is een ideale capaciteit voor grote gezinnen. Zorg er wel voor dat je de capaciteit goed afstemt op je stroomverbruik en het totale vermogen van je zonnepanelen installatie. Voor een te grote accu betaal je namelijk een onnodig hoge prijs.
 • Verschillende merken: je kan kiezen uit een ruim aanbod aan merken. Er zijn namelijk tal van fabrikanten die thuisaccu’s van 10 kWh produceren. Enkele voorbeelden zijn LG, SolarEdge, SolarWatt, Tesla, …

Wil je graag een thuisaccu van 10 kWh kopen en laten installeren? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes van meerdere erkende installateurs in jouw buurt. Start je aanvraag hier!

thuisaccu 10 kwh

 

Merken thuisaccu 10 kWh

Binnen de thuisbatterijen van 10 kWh bestaan er heel wat merken. Er zijn zonnepanelen fabrikanten die ook thuisbatterijen produceren, maar tevens merken die zich enkel toespitsen op de ontwikkeling van thuisaccu’s. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende merken:

 

1. SolarEdge

SolarEdge is een Israëlisch bedrijf dat zich heeft toegespitst op het produceren van onder andere omvormers en thuisaccu’s. Het bedrijf is opgericht in 2006 en heeft intussen vestigingen over heel de wereld. De SolarEdge Energy Bank van 10 kWh is zo ontworpen dat je hem gemakkelijk kan aansluiten op de omvormers van het bedrijf.

 

2. LG

Het Zuid-Koreaanse bedrijf LG is gespecialiseerd in onder andere tv, video, audio, computers en smartphones. Toch maakt het ook al jarenlang thuisaccu’s met verschillende capaciteiten. Belangrijk om weten is wel dat LG thuisbatterijen geen geïntegreerde omvormer hebben. Maar ze zijn wel compatibel met de meeste types omvormers.

 

3. SolarWatt

SolarWatt is een Duitse fabrikant die zich al sinds de vorige eeuw bezighoudt met zonne-energie. Het is dan ook niet voor niets de Europese marktleider op vlak van glas-glas zonnepanelen. Intussen ontwikkelen ze ook thuisaccu’s die modulair zijn opgebouwd. Dan stelt een installateur een specifiek aantal batterijmodules voor jou samen, afhankelijk van de capaciteit die je nodig hebt.

 

4. Tesla

Tesla kennen we voornamelijk van de elektrische wagens, maar het Amerikaanse bedrijf produceert ook al eventjes de thuisaccu Powerwall. Let wel op: het is niet meer mogelijk om te kiezen welke capaciteit de Tesla Powerwall heeft. Intussen werkt de producent met een vaste capaciteit van 13,5 kWh.

 

Welk thuisaccu merk kies ik het best?

Welk merk je het best kiest, hangt af van jouw persoonlijke wensen en noden. Uiteraard hou je rekening met je budget, maar daarnaast heb je best ook de beschikbare ruimte, de uitstraling van de units en overige functionaliteiten in je achterhoofd. Bovendien zijn er meer merken op de markt dan de bovengenoemde opties.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een merk voor je thuisaccu van 10 kWh? Een installateur beantwoordt met plezier al je vragen. Zo’n installateur vind je gratis en gemakkelijk via onze offerteservice.

 

Thuisaccu 10 kWh prijs

De prijs van een thuisaccu hangt samen met het vermogen. Maar denk ook aan het merk, de installatiekosten, … De gemiddelde kostprijs voor een thuisaccu van 10 kWh ligt tussen € 8.000 en 10.000 (excl. btw & incl. plaatsing en omvormer). Hieronder een overzicht van hoe dat bedrag zich verhoudt tegenover accu’s met andere vermogens:

Capaciteit thuisaccuPrijs (excl. btw & incl. omvormer en plaatsing)
Thuisaccu van 3 kWh€ 4.000
Thuisaccu van 8 kWh€ 5.000 - 8.000
Thuisaccu van 10 kWh€ 8.000 - 10.000
Thuisaccu van 14 kWh€ 10.000

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Ben je benieuwd naar een specifiek prijsvoorstel voor een thuisaccu van 10 kWh? Ontvang dan hier gratis en vrijblijvend offertes van meerdere installateurs in jouw buurt.

 

thuisaccu 10 kwh binnen

 

Aandachtspunten bij een thuisaccu 10 kWh

Wil je graag een thuisaccu kopen en laten installeren? Dan zijn er een aantal aandachtspunten waar je best rekening mee houdt. We sommen ze kort even voor je op:

 • Type thuisaccu: binnen de thuisaccu’s bestaan er lithium-ion-, loodzuur-, en zoutwaterbatterijen. De meeste accu’s van 10 kWh zijn van het type lithium-ion omdat die technologie betrouwbaar en efficiënt is. Bovendien zijn lithium-ion accu’s lichter qua gewicht en laden ze vrij snel op.
 • Aantal laadcycli: het aantal laadcycli gaat hand in hand met de levensduur van een thuisaccu. Doorgaans hebben accu’s van 10 kWh 4.000 tot 8.000 laadcycli. Maar opgelet: ook het ontladingspercentage beïnvloedt de levensduur van je thuisaccu. Hoe dieper een batterij kan ontladen, hoe langer die meegaat.
 • Afmetingen: hoe hoger het vermogen van je thuisaccu, hoe groter de afmetingen en hoe zwaarder het weegt. Dat komt omdat grotere accu’s meer batterijcellen nodig hebben. De precieze grootte hangt natuurlijk ook af van het merk en het model.
 • Garantie: thuisaccu’s hebben een gemiddelde levensduur van 10 à 20 jaar. Daarom bieden de meeste fabrikanten dan ook een garantieperiode aan van 10 jaar. Let wel op: sommige fabrikanten bieden garantie tot een bepaald aantal laadcycli in plaats van tot een bepaalde periode.

 

TIP: vergelijken loont!

Overtuigd dat je een thuisaccu van 10 kWh wil laten installeren? Dan kan je overgaan naar het vergelijken van installateurs. Via onze offerteservice kom je gemakkelijk in contact met verschillende installateurs. Op die manier kan je niet alleen prijzen, maar ook merken en uitvoeringstermijnen vergelijken.

Op zoek naar een installateur voor je thuisaccu van 10 kWh? Ontvang dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van verschillende vakmensen via onze offerteservice.

 

Mogelijke alternatieven

Nog niet overtuigd dat een thuisaccu van 10 kWh de juiste keuze is? Overweeg dan ook batterijen met een hogere of lagere capaciteit. We zetten de opties even op een rijtje:

 • Thuisaccu met lager vermogen: een capaciteit van 10 kWh is vrij groot. Is je stroomverbruik niet zo groot of heb je een kleinere zonnepanelen installatie? Dan is een thuisaccu van 5 of 6 kWh eerder geschikt. Bovendien kan je met een modulair systeem je vermogen later nog uitbreiden.
 • Thuisaccu met hoger vermogen: een hoger vermogen is een goed idee als je van plan bent om je zonnepanelen installatie uit te breiden of je verwacht dat je energieverbruik significant gaat stijgen. Thuisaccu installaties van 15 en 20 kWh zijn inmiddels geen uitzonderingen meer.

TIP: om zeker te zijn dat je de juiste thuisaccu kiest, vraag je best raad bij een erkende installateur. Die vind je eenvoudigweg door het offerteformulier hieronder in te vullen:

 

 

 

Vrijblijvend thuisaccu offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je thuisaccu. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend offertes en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs