Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Thuisaccu 20 kWh

Wil je een thuisaccu met een opslagcapaciteit van 20 kWh? Dat is goed mogelijk, maar alleen aan te raden als je een zonnepanelen-installatie hebt met een hoog vermogen. Welke merken bieden deze thuisbatterijen aan en hoeveel kosten ze gemiddeld? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten om rekening mee te houden? Zijn er eventueel nog alternatieven? Dit én meer lees je in dit artikel.

Ga snel naar:
Merken thuisaccu 20 kWh
Kosten thuisaccu 20 kWh
Belangrijke aandachtspunten
Mogelijke alternatieven
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor een 20 kWh thuisaccu?

Heb je genoeg budget, ruimte en een zonnepanelen-installatie met een vermogen van zo’n 13 à 20 kWp? Dan is een 20 kWh thuisaccu in jouw geval de meest aangewezen keuze. Hieronder een opsomming van de voordelen van een accu met deze capaciteit:

 • Grote opslagcapaciteit: 20 kWh is genoeg opslagcapaciteit voor bedrijven (bv. met laadpunten voor elektrische auto’s), restaurants, … met een zonnepanelen-installatie die jaarlijks zo’n 11.500 à 18.000 kWh aan stroom kan opwekken. Kortom, voor de meeste huishoudens is deze batterij niet geschikt vanwege een te klein stroomverbruik- en productie.
 • Meerdere merken: van Tesla en SolarWatt tot aan LG en Blauhoff, er zijn ondertussen vele kwalitatieve merken die 20 kWh thuisaccu’s produceren. Later in dit artikel meer hierover.
 • Minder last van stijgende energieprijzen: de energierekening is de laatste jaren voor de meeste mensen explosief gestegen. Combineer je je zonnepanelen met een 20 kWh thuisbatterij? Dan stijgt de zelfconsumptie van je groene stroom tot wel 80%.

Thuisaccu met 20 kWh aan opslagcapaciteit kopen? Een erkende installateur helpt je graag verder. Vergelijk vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 specialisten actief in jouw buurt.

thuisbatterij 20 kwh

 

Merken thuisaccu 20 kWh

Wil je een thuisaccu van 20 kWh en ben je benieuwd naar het aanbod? Hou dan in ieder geval rekening met het feit dat het doorgaans om een modulair systeem gaat. Hierbij plaatst een vakman 2 of meer units (incl. omvormer) die samen de gewenste capaciteit van minimaal 20 kWh halen. Een overzicht van een aantal hoogwaardige merken:

 

1. Tesla Powerwall

De Tesla Powerwall is een lithium-ion thuisaccu die je modulair kan uitbreiden. Elke unit heeft een capaciteit van 13,5 kWh. Met 2 units zit je dus ruim boven de gewenste 20 kWh. Verder zijn de units compact, profiteer je van 10 jaar productgarantie, een erg lange levensduur en kan je het systeem beheren met de Tesla-app. Daarnaast is het systeem waterbestendig en dus ook geschikt voor buitengebruik.

 

2. SolarWatt Battery Flex

Ook de Battery Flex van SolarWatt is een modulair uitbreidbaar systeem waar je makkelijk 20 kWh aan opslagcapaciteit mee kan bereiken (aparte units zijn 4,8 kWh). Het bedrijf heeft deze lithium-ion accu’s samen met autofabrikant BMW ontwikkeld. Je profiteert met de Battery Flex van een milieuvriendelijk product met een lange levensduur van 15 jaar, 10 jaar productgarantie, gemakkelijk beheer via een app, … Ook is de thuisaccu muisstil en geschikt voor buitengebruik.

 

3. Blauhoff

Een van de meest budgetvriendelijke 20 kWh thuisbatterijen is die van Blauhoff. Ook dit zijn lithium-on accu’s die je modulair kan uitbreiden. Hierbij heb je 4 units van 5 kWh nodig om de 20 kWh aan opslag te behalen. Je profiteert hiermee van 10 jaar productgarantie en een lange levensduur (minstens 6.000 laadcycli). Verder zijn ze compact, makkelijk te plaatsen en vergen ze nauwelijks onderhoud.

 

Welk thuisaccu merk kies ik het best?

De keuze voor een bepaald thuisaccu merk maak je niet zomaar. Zo moet je natuurlijk rekening houden met je budget, maar ook de beschikbare ruimte die je voor de installatie hebt, de uitstraling van de units, overige functionaliteiten, …

TIP: een thuisaccu specialist zet alle eigenschappen van verschillende merken op een rijtje en geeft je gericht advies en prijzen op maat. Start je aanvraag hier.

 

Kosten thuisaccu 20 kWh

Wat kost een thuisaccu van 20 kWh? Gemiddeld mag je rekening houden met een prijs van € 600 à 800 per kWh. Dus dan komt de totaalprijs uit op zo’n € 12.000 à 16.000 (excl. btw, incl. omvormer en plaatsing). De tabel hieronder geeft een idee van de gemiddelde richtprijzen voor thuisaccu’s per opslagcapaciteit:

Opslagcapaciteit thuisaccuGemiddelde prijs (excl. btw, incl. omvormer en plaatsing)
Thuisaccu 10 kWh€ 8.000 - 10.000
Thuisaccu 15 kWh€ 9.000 - 12.000
Thuisaccu 20 kWh€ 12.000 - 16.000
Thuisaccu 40 kWh€ 30.000 - 40.000

LET OP: bovenstaande prijzen zijn slechts een indicatie. Wil je een exacte prijs, afgestemd op jouw wensen, situatie en budget? Vergelijk dan offertes van meerdere vakmensen actief in jouw buurt via onze online service. Begin nu met vergelijken.

 

20 kwh thuisaccu

 

Belangrijke aandachtspunten

Laat je een nieuwe 20 kWh thuisaccu installeren? Hou dan in ieder geval rekening met deze belangrijke aandachtspunten:

 • Type thuisaccu: lithium-ion batterijen zijn doorgaans dé keuze voor thuisaccu’s met een hoge opslagcapaciteit. De reden hiervoor is hun hoge energiedichtheid en snelle laadtijd. Ze kunnen veel en snel energie opslaan in relatief weinig ruimte. Een nadeel is wel dat ze wat brandgevoeliger zijn. Over het algemeen is dit risico zeer beperkt, maar kan het geen kwaad om hierover te informeren bij je vakman.
 • Aantal laadcycli: de hoeveelheid laadcycli is altijd een goede indicatie van de levensduur van een thuisaccu. 20 kWh thuisaccu’s gaan gemiddeld 15 à 20 jaar mee, wat te vertalen is naar zo’n 6.000 – 10.000 laadcycli.
 • Afmetingen: 20 kWh accu systemen worden vaak beschreven als compacte systemen, maar vergeleken met accu’s met een kleinere opslag blijven ze relatief groot én zwaar. Ook gaat het vaak om een modulair systeem met meerdere units. Het is dus belangrijk om van tevoren na te gaan hoeveel ruimte je hebt.
 • Garantie: meestal is de productgarantie 10 jaar. Die garantieperiode kan ook gelinkt zijn aan de hoeveelheid laadcycli. Vraag hier zeker dus naar voor je een thuisaccu aanschaft!

 

Mogelijke alternatieven

Heb je interesse in een thuisaccu met veel opslagcapaciteit, maar is 20 kWh aan de hoge kant? Dan zijn er nog een paar goede alternatieven om bij stil te staan. Een kort overzicht:

 

1. Thuisaccu 10 kWh

10 kWh is doorgaans voldoende voor een groot huishouden, of als je veel elektrische apparatuur hebt. Denk hierbij aan een warmtepomp, elektrische auto, elektrisch verwarmd zwembad, … Daarnaast is het geschikt voor kleine winkels die alleen zelf opgewekte stroom willen gebruiken en een zonnepanelen installatie hebben met een vermogen van 7 à 10 kWp.

Richtprijs: € 8.000 à 10.000 (excl. btw, incl. omvormer en plaatsing)

 

2. Thuisaccu 15 kWh

Je hebt een thuisaccu van 15 kWh nodig als je een zonnepanelen installatie hebt met een vermogen van 10 à 15 kWp. Dit is veel meer dan een gemiddeld huishouden opwekt en zelfs te veel voor kleine winkels. Het is daarom beter geschikt voor bedrijfspanden die jaarlijks 9.000 à 13.500 kWh aan zonnestroom willen opwekken én opslaan.

Richtprijs: € 9.000 à 12.000 (excl. btw, incl. omvormer en plaatsing)

 

20 kWh thuisaccu kopen = offertes vergelijken!

Met een 20 kWh thuisaccu ben je zeker dat je altijd genoeg capaciteit voor zonnestroom hebt. Maar het is alleen de moeite waard als je een passende zonnepanelen-installatie hebt. Via onze gratis offerteservice krijg je gericht advies en prijzen op maat aan de hand van jouw situatie en budget. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Vrijblijvend thuisaccu offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je thuisaccu. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend offertes en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs