Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Beste thuisaccu

Technologie staat niet stil en dus komen er steeds meer thuisaccu’s op de markt. Meer keuze is altijd leuk, maar kies maar eens de beste thuisaccu voor jouw situatie uit al die opties. Gelukkig is er dit artikel om je daarbij te helpen. Wat is de beste thuisaccu in 2023? Op basis van factoren als capaciteit, type accu en het aantal laadcycli ontdek je het antwoord.

Ga snel naar:
Welk rendement heeft de beste thuisaccu?
Wat is de prijs van de beste thuisaccu?
Welke merken leveren de beste thuisaccu?
Waarom erkende installateur inschakelen?
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

 

 

Hoe kies ik de beste thuisaccu voor mijn situatie?

Geen enkele thuisaccu is onbetwist de beste. Alles hangt af de situatie: wat moet je accu in jouw geval aankunnen? Wil je zeker zijn van de beste thuisaccu voor jouw project? Als je antwoord kan geven op de volgende vragen, zit je al een grote stap verder!

 • Welke accu capaciteit heb ik nodig?
  Verbruik je veel en heb je zonnepanelen met een groot vermogen? Ga dan voor een grotere opslagcapaciteit voor je thuisaccu. Vermijd dat je batterij onvoldoende opslagcapaciteit heeft in verhouding tot je productiecapaciteit.
 • Welk type accu neem ik het best?
  Eigenlijk zijn er 2 opties: een lithium-ion thuisbatterij of een zoutwater thuisbatterij. Beide types werken met nieuwere en efficiëntere technologie dan loodzuur batterijen.
 • Heb ik een extra omvormer nodig?
  Sommige merken bieden batterijen aan met een ingebouwde omvormer. Is dat niet het geval, dan moet je zelf een extra omvormer voorzien voor je thuisaccu. In totaal heb je dus een omvormer nodig voor je zonnepanelen en je accu.
 • Hoeveel laadcycli moet de batterij hebben?
  Hoe groter het aantal laadcycli, hoe langer je batterij meegaat. Vraag aan je installateur hoeveel capaciteit je batterij nog zal hebben op het einde van die levensduur.

Hoe ben ik zeker van de beste thuisaccu? Je doet het best een beroep op de ervaring en de kennis van een erkende installateur. Je krijgt duidelijke antwoorden op al jouw vragen en je hebt meteen een idee hoeveel de beste thuisaccu in jouw geval normaal zal kosten. Advies op maat kan je eenvoudig aanvragen via onze offerteservice.

beste thuisaccu

 

Rendement van de beste thuisaccu

Een thuisbatterij is pas een goede investering als je voldoende rendement hebt. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw installatie echt rendabel is? Enkele factoren op een rij:

 

1. Thuisaccu met zonnepanelen

Een accu dient om energie op te slaan, zelfs al komt die energie niet van zonnepanelen. Je kan dus ook een thuisbatterij installeren zonder zonnepanelen. Maar dat is weggesmeten geld en je zal er de aankoop van jouw thuisaccu nooit mee terugverdienen.

Een thuisaccu combineer je daarom altijd met zonnepanelen. Door de installatie van een thuisbatterij verhoog je het gebruik van je eigen geproduceerde elektriciteit van gemiddeld 30 naar 70%. Een grote extra besparing op je stroomfactuur!

 

2. Capaciteit van je accu

Het is belangrijk dat de capaciteit van je accu is afgestemd op de grootte van je zonnepanelen installatie. Heb je veel zonnepanelen die bijgevolg veel energie produceren, kies dan een batterij die genoeg overtollige energie kan opslaan. Wekken je panelen minder energie op? Dan heeft het geen zin om veel geld neer te leggen voor een thuisaccu met een grote opslagcapaciteit.

Slotsom: door de productie, het verbruik en de opslag perfect op elkaar af te stemmen, maak je je thuisbatterij zo rendabel mogelijk.

 

3. Thuisaccu dagelijks op- en ontladen

Dankzij een thuisaccu sla je ongebruikte zonne-energie op om ’s avonds en ’s nachts te gebruiken. En je kan een batterij enkel weer opladen als die leeg is. Kortom, je moet ze elke avond en nacht gebruiken om ze de dag erna op te kunnen laden. Pas dan haal je er rendement uit en zal je stroomfactuur lager zijn. Je kiest dus best een thuisaccu die past bij jouw verbruiksprofiel.

 

De beste thuisaccu: prijs

Uiteraard speelt de prijs ook een rol als je thuisbatterijen gaat vergelijken. Door de groeiende populariteit dalen de prijzen ook systematisch. Tegenwoordig betaal je gemiddeld rond de 4.000 à 10.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing). Een kort overzicht van de richtprijzen:

Capaciteit thuisaccuGemiddelde thuisaccu kosten (excl. btw en incl. plaatsing)
Thuisaccu van 3 kWh€ 4.000
Thuisaccu van 8 kWh€ 5.000 à 8.000
Thuisaccu van 14 kWh€ 10.000

LET OP: de gemiddelde prijs van een thuisbatterij verschilt van project tot project. Laat je bv. je batterij samen met je zonnepanelen plaatsen of niet? Voor een goed zicht op de prijzen voor jouw batterij vraag je best voorstellen aan bij meerdere installateurs via onze offertepagina. Start je aanvraag hier!

 

wat is de beste thuisaccu

 

Welke merken leveren de beste thuisaccu?

Door de populariteit van elektrische wagens, zonnepanelen en dus ook de thuisaccu, zijn heel wat fabrikanten op de kar gesprongen. Waaruit kan je nu allemaal kiezen? Een kort overzicht van enkele courante merken van thuisaccu’s:

 • Solarwatt: deze Duitse fabrikant werkt samen met BMW en investeert volop in batterijen waarvan je de opslagcapaciteit kan afstellen op jouw verbruik. Naargelang de vereiste capaciteit van je batterij stelt een installateur een specifiek aantal batterijmodules voor je samen.
 • Tesla: het wereldberoemde bedrijf produceert niet alleen elektrische wagens, maar ook thuisbatterijen. De Powerwall beschikt over een ingebouwde omvormer en biedt een capaciteit van 13.5 kWh. Meer vermogen nodig? Dan kan je verschillende modules aan elkaar koppelen.
 • Huawei: naast smartphones produceert Huawei ook thuisaccu’s op basis van de lithium-ion technologie. Je moet er een externe omvormer voor installeren, maar de batterijen wegen relatief weinig en ze beschikken over een ontladingsdiepte van 100%.
 • LG: nog een bedrijf dat we kennen van o.a. smartphones. Aan keuze geen gebrek, want van de LG Chem alleen al bieden ze 6 modellen aan. Hoewel ze niet over een geïntegreerde omvormer beschikken, zijn de thuisbatterijen wel compatibel met de meeste types omvormers.
 • Solax: deze fabrikant produceert een accu met een capaciteit van 5,8 kWh. Klinkt weinig, maar je kan tot 4 batterijen in serie laten installeren. Zo kom je uit op een maximale capaciteit van 23 kWh. Je kan de batterij ook vanop afstand regelen. Daardoor kan je gemakkelijk kiezen wanneer je wil dat de batterij oplaadt met de overtollige elektriciteit.

 

TIP: in de tabel hieronder vind je een overzicht van de populairste thuisaccu’s van de merken hierboven. Naast de capaciteit in kWh krijg je ook een idee van het gewicht (handig voor wanneer je een accu aan de muur wil hangen) en een richtprijs voor elk model.

 

ModelCapaciteit van accuGewicht van accuRichtprijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Solarwatt My Reserve11 kWh78 kgvanaf € 6.000
Tesla Powerwall13.5 kWh114 kgvanaf € 9.500
Huawei Solar LUNA 200010 kWh60 kgvanaf € 6.200
LG Chem RESU 66.5 kWh70 kgvanaf € 3.700
Solax Triple Power5.8 kWh68 kgvanaf € 3.500

 

Maar… vergelijken loont altijd!

Dit zijn slechts enkele populaire thuisaccu’s waaruit je kan kiezen. Wil je een breed overzicht? Dan vraag je best verschillende voorstellen aan bij erkende installateurs actief in je buurt. Niet elke installateur werkt namelijk met dezelfde merken. Bovendien kan je zo ook hun adviezen, werkwijzen, uitvoertermijnen, … gericht naast elkaar leggen.

Gratis offertes ontvangen? Je kan vrijblijvend voorstellen aanvragen bij meerdere erkende installateurs actief in je buurt via onze offertepagina.

 

Waarom erkende installateur inschakelen?

Een thuisaccu installeren is niet gemakkelijk, want je hebt er een hoop technische kennis voor nodig. Je kan dus beter een beroep doen op een erkende installateur om problemen te vermijden. Zo’n expert heeft die technische kennis. Bovendien brengt die samenwerking nog enkele andere voordelen met zich mee:

 

 • Advies op maat: de persoon die uit het hoofd weet welke voordelen een zoutwater thuisaccu biedt ten opzichte van een lithium-ion batterij of welke opslagcapaciteit het beste past bij zijn of haar verbruik, mag nu zijn hand opsteken. Gelukkig lopen er tal van experts rond die de antwoorden op die vragen wel kunnen geven.
 • Correcte plaatsing: een installateur heeft veel ervaring met het plaatsen van thuisbatterij installaties en weet dus precies waarop hij moet letten. Is de omvormer compatibel? Kan de muur het gewicht dragen? Zo geniet je zeker van een correcte en snelle plaatsing.
 • Garantie: je hebt zekerheid en geniet van een financiële bescherming. Gaat er iets mis? Dan neemt de installateur de extra kosten voor zijn eigen rekening.
 • Kwaliteit: de installateurs kunnen je uitgebreid informeren over de kwaliteit en de kenmerken van de merken waarmee ze werken.
 • Verlaagd btw-tarief: is je huis ouder dan 10 jaar? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% op alle materialen en de arbeidskosten.

Hulp nodig bij het vinden van die thuisaccu installateur? Neem dan vrijblijvend contact op met enkele experten in je buurt. Ontvang gratis meerdere offertes op maat via het onderstaande formulier:

 

 

 

Vrijblijvend thuisaccu offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je thuisaccu. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend offertes en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs