Thuisaccu vergelijken

Wilt u een thuisaccu vergelijken? Bij het vergelijken van thuisaccu’s dient u te kijken naar de verschillende eigenschappen. Onderstaand overzicht geeft inzicht bij het vergelijken van thuisaccu’s.

Capaciteit vergelijken

De belangrijkste eigenschap is de capaciteit van de thuisaccu. Dit omdat u bij het vergelijken thuisaccu’s zult tegenkomen met een capaciteit van 3 of meer kilowattuur. Er is een soort van stelregel die aangeeft dat bij een gemiddeld verbruik en dito opwekking van zonnepanelen, u per 1.000 kWh een capaciteit nodig heeft van circa 2 kWh. Het heeft daarom niet veel zin om veel meer capaciteit te hebben, uw zonnepanelen vormen immers de bottleneck.

Rendement vergelijken

Bij het vergelijken van thuisaccu’s dient u goed te kijken naar het rendement. Tijdens het laden en ontladen ontstaat er namelijk rendementsverlies. Bij sommige thuisaccu’s gaat het wel om verliezen van 8%, maar er zijn ook thuisaccu’s die verliezen hebben van slechts 1 of 2%.

Levensduur thuisaccu vergelijken

Heel belangrijk is de levensduur van de thuisaccu. Dit wordt weergegeven in aantal laad- en ontlaadcycli. Sommige thuisaccu’s hebben een levensduur van 3.000 cycli maar er zijn er ook die naar 5.000 cycli of meer gaan. Uitgaande van één laadcyclus per etmaal kunt u dan bepalen wat de levensduur van de thuisaccu ongeveer is.

Vergelijk concurrerende offertes