Hoeveel KWH heeft mijn thuisaccu nodig

De thuisaccu is gemaakt om zonne-energie van uw zonnepanelen op te slaan. Je kunt het onder andere gebruiken om uw huishouden te voorzien van stroom. Daarnaast kun je er ook een elektrische auto mee opladen. Maar hoe kom je er nou achter hoeveel kWh er nodig is om dit voor elkaar te krijgen.

Een hedendaagse accu kan je nog niet onafhankelijk van het net maken. Voor meer informatie hierover lees de pagina: Thuisaccu onafhankelijk van het net. Toch is het wel mogelijk om er meerdere delen van het jaar efficiënt gebruik van te maken. Vooral in de zomer kan de thuisaccu je elke dag van stroom voorzien. Het kiezen van de juiste hoeveelheid kWh accu is dus van groot belang! Niet te groot en niet te klein.

Het enige nadeel aan het voorzien van stroom in de zomer is dat je in de zomer in verhouding minder stroom verbruikt dan in de winter. De voornaamste reden hiervoor is dat de verwarming in deze periode vaker uit staat. Verder maken mensen in deze periode ook minder gebruik van elektronische apparaten omdat ze meer buiten zijn. Op dit moment is daarom de  salderingsregeling erg interessant. Dit houdt in dat de stroom die de thuisaccu anders zou opslaan op later tijdstip alsnog gebruikt kan worden, maar dan via het net.

Hoeveel kWh heeft mijn thuisbatterij nodig? Dat is een klus voor een vakman. Hij berekent wat de ideale opslagcapaciteit is van jouw thuisbatterij. Maak daarvoor een afspraak met een installateur actief in je regio. Ga naar het contactformulier.

 

Thuisaccu als noodvoorziening

Er is altijd kans dat er iets fout kan gaan met de energielevering aan uw huis door een stroomstoring, daarom kun je de thuisaccu ook als noodvoorziening gebruiken. Tijdens zo’n stroomstoring kan het huis zonder problemen wel gewoon verder draaien via een thuisaccu met de opgeslagen stroom. Het is namelijk wel fijn dat de wasmachine door blijft draaien en de wekker afgaat zodat je je niet hoeft te verslapen. Voor een gemiddeld huishouden is een thuisaccu van 3 t/m 10 kWh daarvoor voldoende. Dat geldt wel alleen als noodvoorziening voor ongeveer een dag. De thuisaccu kan jou dan waarschijnlijk door de gehele storing heen helpen.

Hierbij hebben wij gerekend op maximaal 12 uur stroomstoring. Dit omdat wij zeer weinig te maken hebben met een stroomstoring. Laat staan een stroomstoring langer dan 12 uur. Maar wilt u hier toch goed voorbereid op zijn dan adviseren wij een thuisaccu van 3 tot 10 kWh.

 

thuisaccu hoeveel kwh nodig

 

Met de thuisaccu de winter door

Het zou fantastisch zijn als wij met de opgewekte stroom vanuit de zomer de hele winter zouden kunnen overbruggen. Dan zou dit betekenen dat er nooit meer een energie rekening betaald hoeft te worden.

In de zomer hebben we te maken met vele zonuren waaruit energie kan worden opgewekt. Er kan zelfs meer energie worden opgewekt dan dat we eigenlijk gebruiken. Hierdoor is het tegenwoordig zo dat de energie die je overhoud via de salderingsregeling terug gaat naar het net.

In de winterperiode is het over 24 meer donker dan licht. Dit houdt in dat het niet echt een ideale situatie is voor zonnepanelen. Maar daarentegen zou het voor de thuisaccu juist een hele goede periode kunnen zijn. Doordat je in de zomer namelijk al genoeg energie hebt opgeslagen kun je nu lekker de winter doorhalen.

Alleen er zit een maar aan het opslaan van deze energie. Dat is dat de thuisaccu’s van dit moment nog niet over de capaciteit beschikken om een winter door te kunnen halen. Een huishouden van 2 personen is namelijk al bijna 3.000 kWh kwijt. Hiervan vind het grootste verbruik plaats in de winter. Dit komt omdat je in de winter vaker thuis en dus de verwarming ook vaker hebt aanstaan. De hedendaagse thuisaccu’s van 5 of 20 kWh kunnen jou onder deze omstandigheden door de winter heen brengen.

Maar stel niet teleur want thuisaccu’s worden op dit moment continu vernieuwd en ontwikkeld. Hierdoor zou het in de toekomst misschien wel mogelijk zijn om de winter door te halen.

 

Laat je adviseren door een thuisbatterij expert!

Wil je zeker zijn van de juiste soort thuisbatterij met de juiste capaciteit op jouw maat? Doe dan een beroep op een expert en vraag voorstellen aan bij meerdere gecertificeerde installateurs actief in je buurt. Zo kan je gericht verschillende modellen van batterijen vergelijken, maar ook prijzen, werkwijzen, uitvoertermijnen, … Dat is de beste garantie op een doordachte, goed geïnformeerde keuze voor jouw project.

Gratis advies aanvragen? Dat kan snel en eenvoudig door het onderstaande offerteformulier in te vullen:

 

 

Vrijblijvend thuisaccu offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je thuisaccu. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend offertes en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs