Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Sonnen batterie: eigenschappen & voordelen

Wil je zeker zijn van Duitse degelijkheid als je een thuisbatterij voor je zonnepanelen koopt? Dan is een Sonnen thuisbatterij de ideale keuze. Deze Duitse fabrikant is opgericht in 2010 en heeft zich intussen opgewerkt tot een wereldleider op vlak van energieopslag. Benieuwd naar de eigenschappen, de voordelen, de gemiddelde prijs, … van zo’n Sonnen Batterie? Je ontdekt het allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Overzicht producten van Sonnen
Voordelen Sonnen thuisbatterij
Sonnen thuisbatterij prijs
Waarom erkende installateur inschakelen?
Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

 

 

Wat is Sonnen?

Dit bedrijf zag het licht in 2010 in een klein stadje in Zuid-Duitsland. Toen ontwikkelden de oprichters Christoph Ostermann en Torsten Stiefenhofer de eerste sonnenBatterie. Vandaag is Sonnen uitgegroeid tot een internationale voortrekker op vlak van energieopwekking en -opslag. Sinds 2019 is Sonnen ook onderdeel van een ander bedrijf: Shell Renewables and Energy Solutions. Enkele sleutelcijfers van deze innovatieve fabrikant van thuisbatterijen:

 • Meer dan 1.000 werknemers wereldwijd
 • Meer dan 1.000 aangesloten thuisbatterij-installateurs
 • 1 van de grootste fabrikanten van slimme systemen voor energieopslag
 • Al meer dan 90.000 geïnstalleerde sonnenBatteries over de hele wereld

Ook een sonnenBatterie kopen voor je zonnepanelen? Laat je dan eerst uitgebreid informeren en adviseren door een erkende installateur. Zo kies je zeker een accu met de juiste capaciteit en vermogen voor jouw situatie. Kom nu in contact met erkende installateurs in je buurt!

sonnen thuisbatterij

 

Overzicht producten van Sonnen

Wil je ook graag je zelfverbruik van je groene stroom verhogen van gemiddeld 30% naar wel 75%? Dan is een thuisbatterij van Sonnen de kers op de taart van je zonnepanelen-installatie. Maar uit welke producten kan je nu kiezen? We overlopen kort het gamma van Sonnen in deze tabel:

ModellenSpecificaties
sonnenBatterie 1011 - 22 kWh / 4,6 kW
sonnenProtect 40004 kW
sonnenBatterie 10 performance11 - 55 kWh / 9,9 kW
sonnenProtect 80005 - 8 kW

 

1. sonnenBatterie 10

Dit is de allround thuisbatterij van Sonnen, ideaal voor de meeste huishoudens. Het gaat om een accu met een veilige lithium-ijzerfosfaatmodule. De capaciteit varieert tussen 11 à 22 kWh. Is die opslag onvoldoende voor jouw verbruik en zonnepanelen-opbrengst? Geen probleem, je kan deze batterij ook uitbreiden in stappen van 5,5 of 11 kWh.

Zeker zijn van een back-up bij stroomuitval? Dan combineer je de sonnenBatterie 10 met de sonnenProtect 4000. Dankzij deze noodstroomoplossing ben je altijd zeker van groene stroom in je woning, ook bij een storing of stroompanne.

 

2. sonnenBatterie 10 performance

De sonnenBatterie 10 performance is een nog krachtigere variant van de sonnenBatterie 10. Met een capaciteit tot 55 kWh is deze accu vooral geschikt voor grote particuliere woningen en kleine bedrijven. Ook grootverbruikers als een warmtepomp of elektrische wagen kan je makkelijk van groene stroom voorzien met deze Sonnen thuisbatterij.

Zeker zijn van een back-up bij stroomuitval? Ook voor deze accu heeft Sonnen een noodstroomoplossing: de sonnenProtect 8000. Ook hier krijg je bij een stroompanne al na een paar seconden weer groene energie uit je batterij. Het vermogen van deze oplossing ligt hoger dan bij de sonnenProtect 4000.

 

Voordelen Sonnen thuisbatterij

Steeds meer bedrijven brengen ook thuisbatterijen op de markt: LG, Tesla, SolarEdge, … Waarom zou je dan precies kiezen voor een thuisaccu van Sonnen? We zetten enkele grote voordelen van dit Duitse merk op een rij:

 

 • Optimale besparing voor elke woning en kleine bedrijven: dankzij zijn modulaire batterijsysteem biedt Sonnen een oplossing voor elke situatie. Zowel voor klein- als grootverbruikers bestaat er een sonnenBatterie om overtollige groene stroom op te slaan en slim te gebruiken.
 • Ook met noodstroomoplossing: je kan enkel een sonnenBatterie kopen, maar het is ook mogelijk om deze accu uit te breiden met een noodstroomoplossing. Zo ben je ook zeker van groene stroom bij een panne of een ander defect. Zeker voor kleine bedrijven, horecazaken, … is die back-up essentieel.
 • Goede garantieregeling: Sonnen is rotsvast overtuigd van de kwaliteit en duurzaamheid van zijn producten. Daarom krijg je een garantie van meer dan 10 jaar of 10.000 oplaadcycli op alle geïnstalleerde onderdelen van de sonnenBatterie. Zelfs na 10 jaar is de gegarandeerde opslagcapaciteit nog altijd minstens 70%.
 • Modulair systeem: heb je extra opslagcapaciteit nodig omdat je een laadpaal, warmtepomp, … laat plaatsen? Dan breid je de sonnenBatterie gewoon uit met een extra module van 5,5 of 11 kWh. Zo heb je altijd een energieopslagsysteem op maat van jouw verbruik.
 • My sonnenBatterie-app: wil je een helder zicht op hoeveel groene stroom je produceert en verbruikt? En voor hoeveel procent je Sonnen thuisbatterij opgeladen is? Je kan het allemaal tot in de details opvolgen via een gebruiksvriendelijke app op je smartphone of tablet.
 • Goede service na verkoop: met Opteco heeft Sonnen ook een gespecialiseerde Belgische partner. Je kan dus altijd rekenen op een goede dienstverlening. Zowel voor, tijdens als na het installatieproces van je accu. Bij eventuele vragen of problemen ben je snel uit de nood geholpen.

Interesse in een thuisbatterij van Sonnen? Laat je dan extra informeren over alle voordelen, eigenschappen, plaatsing, … door een gespecialiseerde installateur. Vraag nu je offertes aan!

 

Sonnen thuisbatterij prijs

De kosten van een sonnenBatterie hangen vooral af van het type en de gekozen opslagcapaciteit. Voor een Sonnen thuisbatterij met een capaciteit van 11 kWh betaal je bv. een prijs vanaf 13.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing). Naargelang de vereiste opslagcapaciteit zal die prijs dus lager of hoger liggen.

Hoeveel zou ik betalen voor een thuisaccu van Sonnen? Daarvoor moet je eerst weten welke opslagcapaciteit je batterij nodig heeft. Een erkende installateur berekent dat grondig en stelt dan een prijsofferte op maat op. Ontvang gratis advies en prijzen op maat!

 

thuisbatterij sonnen

 

Waarom een erkende installateur inschakelen?

Wil je een thuisbatterij van Sonnen of een ander hoogwaardig merk laten plaatsen? Dan werk je het best altijd samen met een erkende installateur van thuisaccu’s. Dankzij zijn ervaring en expertise ben je namelijk zeker van…

 

 • Advies op maat: welk type sonnenBatterie is het meest geschikt voor jou? En welke opslagcapaciteit heb jij nodig, rekening houdend met het vermogen van je zonnepanelen-installatie en je huidige of toekomstige stroomverbruik? Een erkende installateur gaat het graag voor je na!
 • Ervaring met Sonnen thuisbatterijen: een gespecialiseerde partner van Sonnen heeft uiteraard veel ervaring met deze accu’s. Dat vertaalt zich in correct advies, een optimale plaatsing, een uitstekende support na verkoop, …
 • Correcte en vlotte plaatsing: het installeren van een thuisbatterij vergt de nodige technische expertise. Een gespecialiseerde installateur kent de producten van Sonnen door en door en staat dus garant voor een vlot installatieproces volgens de regels van de kunst.
 • Persoonlijk aanspreekpunt: ook na de plaatsing van je sonnenBatterie blijft je installateur jouw persoonlijke aanspreekpunt. Heb je nog vragen over de mogelijkheden van de My sonnenBatterie-app? Wil je je accu nog uitbreiden? Je installateur staat altijd voor je klaar met gericht advies.
 • Verlaagd btw-tarief: zowel in Belgie als Nederland zijn er geen thuisbatterij-premies. Wel kan je in België genieten van het verlaagde btw-tarief van 6% als je woning minstens 10 jaar oud is. Dat verlaagde tarief geldt zowel voor alle materiaal- als arbeidskosten. Dat scheelt dus een flink stuk op je eindfactuur.

In contact komen met gespecialiseerde installateurs? Simpel, je vult gewoon het onderstaande offerteformulier in en binnen enkele werkdagen nemen meerdere experts contact met je op:

 

 

 

Vrijblijvend thuisaccu offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je thuisaccu. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend offertes en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs